Nastavnici: Protest u četvrtak ‘Stop nasilju u školama, pozvan ministar Ružić da dodje

Predstavnici Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) su najavili za četvrtak, 1. decembar, obustavu nastave u školama, u 46 mesta, i proteste pod nazivom „Stop nasilju u školama“, navodeći da je to „potez očajnika jer je situacija izmakla kontroli“.

Kako su danas saopštili na konferenciji za novinare isped zgrade Vlade, u Beogradu će se protest biti u centru grada, na Trga Nikole Pašića, i pozivaju ministra prosvete Branka Ružića da dodje.

Takodje, očekuju da će u protestima uz nastavnički učestvovati i drugi sindikati, roditelji i učenici.

Oni traže da se nastavnicima dodeli status službenog lica, kako bi se povećala njihova bezbednost, ali navode da bi se tako istovremeno povećala i odgovornost nastavnika za prestupe.

„Želimo da ministar Ružić shvati naše probleme, da se Vlada i premijerka oglase o problemu nasilja u školama“, rekla je pedsednica USPRS Jasna Janković, navodeći i da „nije tačna ocena Ružića da se nasilje nije povećalo“.

Na pitanje da li i prosvetni radnici snose deo odgovornosti za takva dešavanja u školama, ona je navela da su „za nasilje uvek krivi odrasli“.

Potpredsednik USPRS Zvonimir Jović je rekao da predstavnici sinidkata očekuju od Ružića da „hitno počnu razgovori“ za rešavanje problema.

 

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!