Naložena sanacija mosta u Ovčar banji, sahranjene nastradale, Dan žalosti u Zvorniku, u Čačku ne

Javno vodoprivredno preduzeće „Srbijavode“ saopštilo je juče da je naložena sanacija visećeg mosta u Ovčar banji koji se urušio, uz napomenu da taj most ne spada u nadležnost tog preduzeća.

„Imajući u vidu konstantovana oštećenja, saglasno odredbama Zakona o planiranju i izgradnji, naložena je sanacija predmetnog mosta koji predstavlja deo putne infrastrukture i ne spada u nadležnosti ‘Srbijavode'“, navodi se u saopštenju.

„Ovom prilikom izražavamo najdublje žaljenje zbog tragično izgubljenih života i najiskrenije saučešće ožalošćenim porodicama“, dodaje se u saopštenju.

Nakon što je konstrukcija izvučena na obalu, bilo je jasno da su popucale sajle uzrok pada dotrajalog mosta i to usled prevelikog opterećenja.

Takođe, podne daske mosta su delom bile trule i oštećene. Još četiri viseća mosta u blizini ovog takođe su opasni i nepouzdani, a od juče trakama im je onemogućen prilaz, Ostaje da se utvrdi u čijoj su nadležnosti ovi mostovi, ko ih održava, i šta je do sada preduzeto da se opasnost smanji.

Dve žene poginule prilikom rušenja mosta sahranjene su danas u Zvorniku, a proglašen je i Dan žalosti, potvrdio je gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović.

U Čačku čelnici grada nisu prihvatili zahtev pojedinih stranaka da se u subotu proglasi dan žalosti i otkažu zabavni programi. Tako se u selu Gornja Gorevnica od petka do ponedeljka organizuje vašar, a iza manifestacije stoji grad Čačak, javljaju lokalni mediji.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!