Najbolja učenička kompanija u Srbiji dolazi iz Zaječara: Gimnazijalci osvojili prvo mesto na nacionalnom takmičenju

Učenička kompanija, Gimnazije iz Zaječara, pod imenom Za Čili, osvojila je prvo mesto na nacionalom takmičenju učeničkih kompanija, i plasirala se na međunarodno takmičenje koje će biti održano u Istanbulu.

U oštroj konkurenciji ostvarili su najveći uspeh ikada za jednu ekipu iz istočne Srbije, prvo mesto i plasman na međunarodno takmičenje učeničkih kompanija koje će se održati u Istanbulu tokom jula meseca.

U Beogradu je 21, 22. i 23. maja održano nacionalno takmičenje učeničkih kompanija, koje tradicionalno organizuju Dostignuća mladih u Srbiji.

Gimnaziju Zaječar predstavljali su Mia Milosavljević , Anđela Milosavljević, Marija Stojanović, Jovan Buzadžin i Pavle Vasiljević, sa Mladenom Šljivovićem kao njihovim mentorom.

Pored njih kompanija je imala podršku i biznis mentora, Borka Benina, iz banke Inteza, kao i Jovane Denčić, koja im je pomogla da uvežbaju nastup.

Oni su činili učenički kompaniju ZaČili koja se bavi proizvodnjom organskih biopesticida iz čili paprike. Njihov proizvod bi tako pomogao proizvođačima organske hrane da zaštite svoje biljke, a ujedno zadrže oznaku organsko.

Finale je okupilo dvadeset ekipa iz cele Srbije koji su tokom tri dana imali prilike da predstave svoj proizvod na sajmu, potom odgovaraju na pitanja žirija, da bi na kraju prezentovali pred publikom.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!