Na Zlatiboru će se graditi kompleks od 20 sportskih terena

Naredne godine, kako je najavio Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina, na Zlatiboru će biti izgrađeno dvadeset zatvorenih i otvorenih sportskih terena.

„Počelo je uređenje zemljišta iza hotela Tornik, uz trasu zlatiborske panoraske žilare „Gold gondole“ i za godinu dana tu će biti 20 sportskih terena“, rekao je Stamatović.

Ta investicija, vredna oko deset miliona evra, finansiraće se, istakao je, novcem iz opštinskog budžeta.

„Time će Zlatibor moći da parira Antaliji, koja je trenutno u evropskom vrhu sa ponudom za pripreme sportskih ekipa“, dodao je predsednik čajetinske opštine.

Budući komleks, istako je, „omogućiće domaćim ekipama da se za takmičenja pripremaju u Srbiji, na Zatiboru koji će im ponuditi iste ili čak bolje uslove“.

„Dva sportska terena su završena, dva se grade, a gradiće se po fazama”, rekao je Stamatović.

On je najavio izgradnju zatvorenog sportskog terena, koji će moći da primi  8.000 gledalaca i za koji je rekao da bi „mogao da posluži za utakmice evropskog ranga”.

„Kada sve to završimo, nadamo se da će u znatno većem broju dolaziti  sportske ekipe iz Srbije i inostranstva. Upravo inostrane ekipe zahtevaju  uslove kakvi postoje u drugim evropskim turističkim centrima i mi se intenzivno priremamo da im to ponudimo“, poručio je Stamatović.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!