Na Kosovu i Metohiji jutros mirno

Na severu Kosova i Metohije jutros je mirno, posle jučerašnjih sukoba kada su građani pokušali da spreče upad Kosovske policije u opštinske zgrade u Zubinom Potoku, Leposaviću i Zvečanu.

U sedištima sve četiri većinski srpske opštine na severu Kosova i Metohije, od noćas se nalaze pripadnici Kosovske policije i specijalci. Policija je raspoređena i oko opštinskih zgrada, kao i vozila za razbijanje demonstracija.

Putevi na severu pokrajine su prohodni, kao i administrativni prelazi prema centralnoj Srbiji, pa se saobraćaj odvija normalno.

U petak je, nakon pokušaja građana severa Kosova i Metohije da spreče policiju da uđe u opštinske prostorije u Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću, došlo do sukoba, u kojima je policija upotrebila suzavac, dimne i šok bombe. Tom prilikom povređeno je više Srba, a Kosovska policija je ušla u opštinske zgrade i u njih uvela albanske gradonačelnike.

Nasilni ulazak policajaca u zgrade opštine osudile su zemlje Kvinte, Evropska unija, Kfor i Euleks, zatraživši hitno obustavljanje nasilnih akcija Prištine. Posebno oštre osude dolaze iz Sjedinjenih Američkih Država.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!