Muke domaćih i turista: Šta će biti sa bolnicom Meljine, hoće li Herceg Novi ostati bez porodilišta?

Građane Herceg Novog, ali i sve one koji redovno letuju u ovom delu crnogorskog primorja, kao i 150 zaposlenih u bolnici Meljine, zabrinule su vesti da će grad možda ostati bez ove zdravstvene ustanove, tj. da će ona postati stacionar Opšte bolnice Kotor.

Zaposleni su održali protest ispred kapija te zdravstvene ustanove nakon što su pročitali oglas o zapošljavanju koji je objavila Opšta bolnica Kotor. JZU Opšta bolnica Kotor je oglasom od 26. januara tražila da se u roku od tri dana dostave prijave za slobodna radna mesta u toj zdravstvenoj ustanovi. To, prema nekim informacijama, znači da će više od trećine od 150 zaposlenih u bolnici u Meljinama, što medicinskih, što radnika u tehničkoj službi, ostati bez posla, a ova bolnica će praktično postati stacionar Opšte bolnica Kotor, odnosno manja bolnica u kojoj pacijenti mogu da leže.

Ta informacija je za zaposlene bila šok, a mnogi su zabrinuti da će ostati i bez posla i bez bolnice u Herceg Novom.

Dr Olivera Elez, direktorka bolnice Meljine, u razgovoru za Telegraf.rs otkriva šta se trenutno dešava sa bolnicom i zaposlenima, kao i koliko je ona značajna građanima.

Jutros smo dobili informaciju da je produžen ugovor zaposlenima bolnice Meljine po osnovu stečaja na još mesec dana, do 28. februara. To odlaže preuzimanje bolnice od strane Ministarstva zdravlja Crne Gore do tog perioda„, kaže doktorka Elez.

Ona ističe da zaposleni još uvek nisu primili decembarsku platu i da imaju najave da će novac biti pušten sutra.

„Uključila se i lokalna uprava, oni su podneli zahtev za prijem kod premijera Crne Gore, da bi se precizirale stvari oko bolnice Meljine i jasno i precizno odredila njena organizacija. Ovo su sve neki nepotrebni pokušaju organizacije koji ne zadovoljavaju adekvatnu zdravstvenu zaštitu na sekundarnom nivou građana Herceg Novog“, ističe ona.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *