Momirović: Sa nemačkim partnerima ulažemo 400 miliona evra u komunalnu infrastrukturu

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović izjavio je danas da su investicije koje to ministarstvo ulaže, zajedno sa nemačkom razvojnom bankom „KfW”, u izgradnju i modernizaciju komunalne infrastrukture blizu 400 miliona evra, kao i da je novoizgrađeno postrojenje za preradu otpadnih voda u Kruševcu u skladu sa standardima EU.

„Apsolutno smo opredeljeni održivom korišćenju prirodnih resursa, zaštiti biodiverziteta i životne sredine u skladu sa ciljevima ‘Zelene Agende’ za Zapadni Balkan”, kazao je ministar nakon sastanka sa izvršnim direktorom „KfW” banke Kristijanom Lajbahom i gradonačelnicom Kruševca Jasminom Palurović i obilaska tog postrojenja, prenosi Beta.

Naglasio je da će poseban fokus staviti na izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i vrlo brzo pokrenuti izgradnju šest postrojenja, kao i izgradnju centralnih deponija od kojih će jedna biti u Kruševcu.

Ministar je objasnio da je u Kruševcu izgrađeno centralno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda i 60 kilometara kanalizacione i kolektorske mreže u vrednosti nešto većoj od 26 miliona evra.

Postrojenje u Kruševcu pored najsavremenije tehnologije za preradu otpadnih voda, ima i liniju za solarno sušenje mulja koja umesto konvencionalnih oblika energije koristi obnovljivu solarnu energiju, dodaje se u saopštenju.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!