Mnogo toga dobrog došlo sa Zapada, ali i stvari koje nisu dobre

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je juče da je mnogo toga dobrog došlo sa Zapada, ali su došle i stvari koje nisu tako dobre. „Ja ne mogu na neozbiljan način da slušam šta ljudi govore, osim što moram da pitam je li onda i to što se u Rusiji dogodilo bio deo zapadnih vrednosti. A tamo se gotovo istovetan slučaj dogodio kao i ovde. Sa nešto više žrtava”, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje medija da neki navode da su stvari koje dolaze sa Zapada uzrok masakra u OŠ „Vladislav Ribnikar”.

Dodao je da, kada je u pitanju odnos prema modernim tehnologijama i razvoju softvera, Srbija mora da bude najuspešnija u „ovom delu Evrope”. „I po izvozu IKT usluga, softvera moramo da budemo najuspešniji. Ali da li postoji neki problem u tome što nam deca ne igraju fudbal, odbojku, košarku? Mi gradimo terene koji su prazni. Džabe ih gradimo. Nema dece da tu igraju zato što svi, ‘drndaju’ telefone. I tu ima dobrih sadržaja, ali ima i katastrofalnog sadržaja”, rekao je Vučić. Naveo je da je upravo zato predložio da dostupnost sajtovima koji promovišu ubistva budu ograničena.

„Strukturalno i suštinski ne smemo da zadiremo u slobodu ljudi, ali neke granice razaranje tradicionalnog tkiva moraju da postoje. Iako nisam u potpunosti saglasan, spreman sam da otvorimo i tu vrstu rasprave o vrednostima kojima smo izloženi svakoga dana”, rekao je Vučić. Dodao je da je potrebno analizirati ovaj događaj i kako bi se ustanovilo šta je pravi problem. Naglasio je da se u Srbiji dve godine nije dogodilo „mafijaško ubistvo”. „Mi smo jedna od najsigurnijih, najbezbednijih država u Evropi. I onda vam se dogodi ovakva tragedija. Ko je kriv za ubistvo u Ivanči, ko je kriv za ubistvo u Jabukovcu? Nasilje? To su stvari koje se dešavaju, ali je problem kada su u pitanju deca”, rekao je Vučić, prenosi Tanjug.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!