Mlekara Šabac dodeljuje farmerima beskamatna sredstava: Kroz program prošlo skoro 400 farmi

“U trenutku, kada je situacija u mlečnom govedarstvu izuzetno teška, Mlekara Šabac pruža beskamatna sredstava za tehnologiju, opremu i nabavku hrane za stoku, ali pomaže svoje proizvođače i direktno pri nabavci priplodnih, visoko-steonih junica”, kaže se u saopštenju ove kompanije.

U Mlekari Šabac ističu da poslednjih godina kontinuirano ulažu u razvoj domaće proizvodnje sirovog mleka, kroz blisku saradnju i podršku svojih partnera, proizvođača.

„Koliko je mlečna industrija pogođena sušom i rastom cena sirovina, najbolje znaju farmeri. Ali i u najtežim vremenima, Mlekara Šabac ostaje uz svoje proizvođače sirovog mleka”, kaže Bojan Grbović, direktor lanca snabdevanja u ovoj kompaniji.

Kao primer ističe farmu Aleksić, koju vode braća Dalibor i Predrag, kojima je mlekara omogućila kupovinu 50 priplodnih, visoko-steonih junica, dodeljivanjem beskamatnih novčanih sredstava.

“Ova porodica iz Novog Slankamena inače gradi treću farmu, ima više od 100 grla i već skoro deceniju nam isporučuje blizu 2.000 litara mleka dnevno, i zaista želimo da učinimo sve što je u našoj moći da se ova uspešna saradnja nastavi, ali vodimo intezivne pregovore o podršci i sa drugim farmerim”, kaže Grbović.

Ističe da je farma braće Aleksić tek jedna je od mnogih kojima mlekara pruža podršku.

Tu je i porodično imanje Zorana Jadranovića, koje dnevno proizvede do 2.500 litara sirovog mleka i brine o 130 krava, između ostalog i zahvaljujući, kako kažu, inovativnom sistemu muže, koje su nabavili uz pomoć Mlekare Šabac.

“Ovaj modernizovani, zatvoreni sistem muže, osigurava ne samo jednostavniji i efikasniji rad, već pre svega dobijanje kvalitetnijeg i bezbednijeg sirovog mleka, gde je smanjen rizik od kvarenja izazvanog ljudskim faktorom”, kažu u saopštenju.

Na domaćem tržištu Mlekara Šabac sarađuje sa više od 700 proizvođača i dobavljača sirovog mleka.

U kompaniji navode da žele da osiguraju domaću sirovinu i sačuvaju domaći kapital, kroz programe beskamatne novčane podrške, koji mogu, kako ističu, biti dobar primer prakse industriji.

 

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!