Mitrovčani izabrali uređenje javnih česmi na projektu

Od pet ovogodišnjih projekata predloženih kroz projekat participativnog budžetiranja, Mitrovčani su glasanjem izabrali uređenje javnih česmi.

Kako prenosi Sremskomitrovački portal, nakon sabiranja glasova onlajn ankete i glasanja putem glasačkih listića u Uslužnom centru u Gradskoj kući, prema rečima zamenika mitrovačke gradonačelnice Petra Samardžića, pomenuti predlog je dobio ubedljivo najviše glasova.

„Projekat uređenja javnih česmi pobedio je sa ukupno 1.434 glasa, od 3.186, što je 45 odsto od ukupnog broja glasova. Mnogo više ljudi se zainteresovalo za budžetiranje i participiralo u odnosu na prethodne godine, na čemu se zahvaljujem. Uskoro će stručna lica Gradske uprave i JKP ‘Vodovod’ mapirati teren, pregledati sve česme u gradu i selima, uraditi procenu i predračun radova i projektovati sredstva u Predlogu budžeta za 2023. godinu”, rekao je Samardžić.

On je prilikom predstavljanja rezultata glasanja najavio da će sledeća godina biti rezervisana za realizaciju malih i velikih projekata, kao i gradnje lepih, korisnih i potrebnih stvari za Sremsku Mitrovicu i građane.

„Plan kapitalnih investicija radi se prvi put ove godine, biće sastavni deo Odluke o budžetu grada za 2023. godinu. U njemu će se naći preko 10 kapitalnih projekata koji će se investirati i realizovati sledeće godine, kao i 15 kapitalnih projekata koji podrazumevaju višegodišnje finaliziranje i realizaciju, odnosno od 2023. do 2025. godine”, zaključio je Samardžić.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!