Milatović na inauguraciji očekuje lidere zemalja regiona, među njima i Vučića

Novoizabrani predsednik Crne Gore Jakov Milatović očekuje da će njegovoj inauguraciji naredne subote u Podgorici prisustvovati brojni lideri zemalja regiona, uključujući predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

– Sve ide, kako sam informisan, po predviđenom planu. Dobili smo potvrdu da će upravo brojni visoki dužnosnici iz tih zemalja upravo prisustvovati činu inauguracije. Ovde mislim i na SAD, na Veliku Britaniju, Francusku, Nemačku, što je dobar signal poverenja i međusobnog uvažavanja između Crne Gore i tih zemalja i to me zaista raduje – rekao je Milatović.

On je naveo da bi dolasci predsednika regiona bili “u duhu politike dobrosusedskih odnosa“, kao i da bi to bila “dobra poruka EU i široj međunarodnoj zajednici“ o saradnji unutar regiona.

– Ja sam i u telefonskom razgovoru sa mnogima od njih dobio jednu dobru poruku da postoji interesovanje njihovog prisustva, ovde mislim i na članove Predsedništva Bosne i Hercegovine i na gospodina Vučića, na predsednika Albanije i na mnoge druge – rekao je Milatović za Vijesti.

On je istakao da je “inauguracija u Skupštini, pred poslanicima, unapređenje demokratske prakse“, kao i da je to “jedini razlog zašto zakletvu ne polaže na Cetinju“.

Vijesti navode da će Milatoviću jedan od prvih poteza na poziciji šefa države biti sagledavanje pristiglih zakona donetih u vreme raspuštene skupštine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *