Majdanpek: Zbog povećenih prihoda, drugi ovogodišnji rebalans budžeta

Pred odbornicima lokalnog parlamenta u Majdanpeku iduće nedelje biće drugi ovogodišnji rebalans budžeta. Članovi Opštinskog veća dali su saglasnost na nacrt odluke o izmenama i dopunama budžeta za opštine Majdanpek za 2022. godinu.

Sa 1,2 milijardi dinara koliko je bila na početku 2022. godine, ovogodišnji opštinski budžet, nakon drugog rebalansa, biće povećan na 1,68 milijardi dinara.

Prihodi ostvareni tokom osam meseci 2022. koji su za četvrtinu veći od planiranih, osnov su za drugi rebalans opštinskog budžeta, objašnjavaju nadležni, a prenosi RTV Bor.

Kažu i da su prihodi povećani zbog većeg priliva od rudne rente i poreza na zarade, a više para u opštinskoj kasi omogućiće i veća izdvajanja za komunalnu delatnost, osnovno i srednje obrazovanje, socijalnu i dečiju zaštitu i životnu sredinu.

Nacrt odluke o izmenama i dopunama budžeta za opštine Majdanpek za 2022. godinu dobio je saglasnost Opštinskog veća, a o njemu će se iduće nedelje, na sednici opštinske Skupštine zakazanoj za 22. septembra, izjašnjavati i odbornici loklanog parlamenta.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!