Madrid: Pismo-bombu dobila i kancelarija premijera 24. novembra

Kancelarija španskog premijera Pedra Sančesa primila je 24. novembra pismo koje je sadržalo eksplozivnu napravu, saopštilo je špansko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Naprava je slična onima koje su dobili ukrajinska ambasada u Madridu i španski proizvođač oružja u sredu i vazdušna vojna baza u blizini prestonice danas.

Ministarstvo je istaklo da je obezbeđenje oko javnih i diplomatskih zgrada pojačano nakon primanja serije pisama bombi.

Istovremeno list El Mundo je objavio da je četvrti paket eksploziva pronađen u španskom Ministarstvu odbrane, prenosi Tanjug.

Španske snage bezbednosti pronašle su sumnjivu eksplozivnu napravu skrivenu u koverti pisma poslatog u satelitski centar Evropske unije koji se nalazi u vazdušnoj vojnoj bazi u Torehon de Ardosu, u blizini Madrida. Satelitski centar podržava zajedničku spoljnu i bezbednosnu politiku EU prikupljanjem satelitskih informacija.

Dva pisma-bombe upućena su juče, jedna na adresu ukrajinske ambasade u Madridu, a druga proizvođaču oružja, Instalasa u Saragosi, na severoistoku Španije.

Instalasa proizvodi raketni bacač C90 koji je iz Španije isporučen Ukrajini.

Ukrajina je u sredu pojačala mere bezbednosti u svojim ambasadama u inostranstvu nakon što su španska policija i vlada saopštile da je jedan zaposleni u ukrajinskoj ambasadi u Madridu povređen kada je otvorio pismo-bombu.

Španski Viši sud otvorio je istragu o napadu na ukrajinsku ambasadu kao mogućem slučaju terorizma.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!