Kragujevac učesnik Regionalnog foruma u Sarajevu

Grad Kragujevac učestvovao je na Regionalnom forumu gradonačelnika i mladih koji je održan u Sarajevu.

Tema ovogodišnjeg foruma bila je izgradnja gradova prilagođenih mladima u svetu od osam milijardi ljudi.

Ovom događaju su prisustvovali mladi i gradonačelnici iz zemalja Istočne Evrope i Centralne Azije, a grad Kragujevac su predstavljali Stefan Jovanović, pomoćnik gradonačelnika za omladinu i saradnju sa Univerzitetom i Marija Đoković, koordinatorka Kancelarije za mlade.

Ovaj regionalni događaj bavio se unapređenjem politika inkluzivnih gradova u kojima potencijal svake mlade osobe može da se iskoristi za ostvarivanje ciljeva održivog razvoja.

Kao primer dobre prakse u radu sa mladima Kragujevac je predstavljen na panelu Youth activism.

– Kragujevac može da bude model gradovima u regionu na koji način mogu mladima da pruže podršku i da prepoznaju njihov potencijal i značaj. Mi smo to ostvarili kroz podršku mladima za pokretanje sopstvenog posla, organizovanje raznih seminara, obuka, uvođenje omladinskih kartica, ali i brigom o njihovom zdravlju i značaju prevencije, istakla je Đoković.

Na forumu je bilo reči i o međugeneracijskoj saradnju, budući da se potrebe starijih i mlađih generacija razlikuju.

Veliki značaj međugeneracijska saradnja ima u situacijama veće potrebe za podrškom od strane jedne društvene grupe, što se pokazalo i kroz primer podrške starijima u vreme karantina u toku pandemije korona virusa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!