Kladovo i Negotin u “Ritmu Evrope”

U dečijem muzičkom takmičenju “Ritam Evrope” ove godine svoje predstavnike imaće kladovska i negotinska opština. Audicija potencijalnih učesnika biće održana u nedelju, 19. marta u Kladovu i Negotinu.

Duže od decenije održava se dečije muzičko takmičenje „Ritam Evrope“ okupljajući decu i omladinu uzrasta od 14 do 21 godine koja pored svog grada ili opštine predstavljaju i pevaju na jeziku jedne od zemalja Evrope, Izraela ili Australije.

U “Ritmu Evrope” ove godine učestvuju i opštine Kladovo i Negotin koje su dobile poziv za učeše na ovom takmičenju.

Audija za učešće na “Ritmu Evrope” u oba ova grada biće održana u nedelju, 19. marta, najpre u Negotinu u podne u Domu kulture “Stevan Mokranjac” a potom u 16 časova u kladovskom Domu kulture.

Prema rečima koordinatorke programa za Kladovo, Aleksandre Vasiljević, na audiciji će biti izabrano šestoro izvođača za dalju obuku i pripremu za takmičenje koje će se održati u Zrenjaninu.

Priprema izanranih učesnika traje devet meseci tokom kojih timovi “Ritma Evrope” obučavaju decu da u televizijskom prenosu predstave dodeljenu zemlju Evrope, Izrael ili Australiju.

Sabiranjem SMS glasova, glasova žirija gradova učesnika i glasova stručnog žirija određuje se pobednik takmičenja, a grad pobednik kao nagradu dobija sledeće godine televizijski prenos takmičenja i promociju na nacionalnoj televiziji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *