Ilon Mask predložio i rešenje za Kosovo

Generalni direktor „Tesle“ Ilon Mask objavio je na Tviteru svoje mišljenje i o rešenju problema Kosova i Metohije.

Prema Maskovom predlogu, rešenje bi bilo identično onom koje je predložio za situaciju u Ukrajini. Na Kosovu i Metohiji bi se održao referendum pod patronatom UN na kome bi se stanovnici izjasnili da li žele da žive u nezavisnoj državi ili da budu deo Srbije.

Ostaje veliko pitanje kakav bi ishod imao takav referendum, budući da je veliki broj Srba sa Kosova i Metohije prognan dok je broj stanovnika albanske nacionalnosti već godinama predmet brojnih spekulacija. Tako se govori o broju od 800.000 do čak 2 miliona Albanaca na Kosovu i Metohiji. Postavlja se i pitanje koliko je Albanaca naseljeno na Kosovu i Metohiji nakon 1999. godine.

Ilon Mask i rešenje za Ukrajinu

Ilon Mask je prethodno objavio na Tviteru svoje mišljenje o tome kako bi rat između Ukrajine i Rusije mogao da se razreši. Napravio je i anketu u kojoj je ponudio svojim pratiocima da glasaju da li se slažu sa njim.

Ilon Mask je naveo kako vidi moguće razrešenje aktuelne situacije na istoku Evrope:

– Ponoviti izbore anektiranih regiona pod nadzorom UN. Rusija odlazi ako je to volja naroda;

– Krim zvanično deo Rusije, kako je bilo od 1783. (do greške Hruščova);

– Da se obezbedi vodosnabdevanje Krima;

– Da Ukrajina ostane neutralna.

Za manje od dva sata Mask je dobio više od milion odgovora, a većina se ne slaže sa njegovim mišljenjem o mogućem ishodu. Mask je botove optužio za takav rezultat glasanja.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!