Hrišćani postali manjina u Velikoj Britaniji

Engleska i Vels više nisu većinski hrišćanske zemlje. Manje od polovine stanovništva Velike Britanije na poslednjem popisu izjasnilo se kao hrišćani.

Procenat Engleza i Velšana koji su se izjasnili kao hrišćani sa 59, koliko je zabeleženo na popisu 2011. godine,  pao je na 46 odsto.

Broj građana koji su se izjasnili da nemaju religiju porastao je na 37 odsto

Pripadnici etničkih manjina čine čak dve trećine žitelja Londona, a broj  belaca u Engleskoj i Velsu opao je za oko 500.000, pokazuju prvi rezultati prošlogodišnjeg popisa stanovništva.

Broj muslimana porastao je sa pet na 6,5 odsto dok je procenat onih koji su se izjasnili kao budisti, siki, hiduisti, Jevreji, uglavnom ostao isti kao pre deset godina, navodi Si-En-En.

Iako je primetna promena etničkog sastava, više od 90 odsto građana Engleske i Velsa izjavilo da se osećaju Britancima.

Oko 82 odsto stanovnika Engleske i Velsa izjavilo je da su belci, što je pad od četiri procenta na rezultate popisa iz 2011. godine.

Azijati su druga grupa po brojnosti u Britaniji, i trenutno ih ima 9,3 odsto..

Ljudi koji se identifikuju kao Azijati, termin koji Britanci generalno koriste za označavanje južnoazijskih zemalja, uključujući Indiju, Pakistan i Bangladeš, čine drugu najveću grupu stanovništva u Velikoj Britaniji sa 9.3 odsto.

U prethodnom popisu njih je bilo 7,5 odsto

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!