Hiljadu žandarma i policajaca raspoređeno po Marseju uoči utakmice sa Ajntrahtom

Hiljadu žandarma i policajaca mobilisano je u Marseju povodom fudbalske utakmice koju će večeras domaći Olimpik igrati protiv Ajntrahta iz Frankfurta u Ligi šampiona.

Očekuje se da će doputovati najmanje 8.000 nemačkih navijača, pa se hiljadu žandarma i policajaca rasporedjuje po gradu, saznaje Frans pres u policiji Marseja.

Navijači Ajntrahta i Olimpika tražili su se po gradu od ponedeljka, a na kraju večeri izbila je tuča dvadesetak navijača. Uhapšeno je osam osoba, medju kojima i nemački navijači, većina njih zbog nošenja oružja, navedeno je.

Očekuje se da će večeras stadion Velodrom biti pun sa oko 62.000 ljudi, uz 3.300 gostujućih navijača. Lokalne vlasti pretpostavljaju da će se pojaviti još 5.000 navijača Ajntrahta koji nemaju ulaznice, a gradske vlasti zabranile su nemačkim navijačima da se presele u centar grada.

Uprava Olimpika unajmilja je 1.200 redara za utakmicu, a na tribinama će biti prisutno i oko 40 redara iz Nemačke.

Prošle sezone na nekoliko utakmica Olimpika na Velodromu izbijali su incidenti navijača, protiv Galatasaraja, Bazela, PAOK-a i Fejenorda.

Prošle sedmice došlo je do tuče navijača Nice i Kelna u Ligi konferencija, što je ponovo pokrenulo pitanja bezbednosti na fudbalskim utakmicama.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!