Gnjecavi ep bez ijednog zanimljivog kadra ili film sa velikim F: Novi „Avatar“ je tu, a mišljenja su podeljena

Prve zvanične kritike biće objavljene tek u utorak, ali na društvenim mrežama pojavili su se kratki komentari kritičara i deluje da su reakcije iz Amerike mahom pozitivne, dok su one iz Britanije nešto oštrije.

Dejvid Erlih sa sajta Indiewire rekao je da je film „svetlosnim godinama daleko od prvog i jedan od najboljih filmskih iskustava posle dužeg vremena“ kao i da se „striming prevrće u grobu“. Dodao je da se nije toliko radovao ovom nastavku, ali da sada jedva čeka da vidi sledeći.

Kara Vagner iz People magazina je rekla: „Imala sam visoka očekivanja… i za mene, ona su potpuno ispunjena. Jeste malo dug, ali vredi zbog prelepog izgleda i fenomenalnih novih likova. Pravo uživanje“.

Tome se pridružio i reditelj Giljermo del Toro: „Reći ću ovo ponovo: gledajući Avatar 2 shvatite koliko dugo je prošlo otkako ste gledali FILM (baš tako, velikim slovima)“.

Sa druge strane, Piter Bredšo sa sajta The Guardian rekao je da je film „suludi, gnjecavi ep sa svečanim prizvukom, ali bez ijednog interesantnog kadra“, a Kristina Njuland proglasila je film predugim i nedovoljno privlačnim.

Amon Varman iz Empire magazina napisao je da film ima sjajnu akciju, ali da su mnoge priče isprekidane, što mu se nije dopalo. Kazao je i da je film lep i bolji od prethodnog zato što „ima manje belaca koji spašavaju sve“.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!