Festival autorskog filma od 25. novembra do 2. decembra

Festival autorskog filma (FAF) biće održan od 25. novembra do 2. decembra u Beogradu i širom Srbije, saopštili su organizatori.

Vizuelni identitet festivala posvećen je Žan-Lik Godaru, velikanu francuske i svetske kinematografije. Najznačajniji predstavnik „Novog talasa” i jedan od najuticajnijih autora ostaće zapamćen po svojim smelim i snažno političkim delima među kojima su „Do poslednjeg daha” (1960. i „Ludi Pjero” (1965. ali i po večnoj želji za traganjem za novim filmskim jezikom.

Plakat festivala je dizajnirao Marko Vuleta.

Za svoje vizuelno rešenje ovaj beogradski umetnik je rekao da je bio inspirisan filmom „Ludi Pjero” i plakatom na kome se nalazi upečatljiv lik Žan-Pol Belmonda. „S obzirom da će festival deo svog programa posvetiti Godaru, plavo lice sa originalnog plakata sam vizuelno prikazao kao da je obrisano, jer Festival autorskog filma i jeste mesto gde se odbacuju uzori i kreće u nešto svoje” istakao je Vuleta.

Na FAF-u će biti održana tribina posvećena Godarovom opusu, kao i projekcija filma „Zbogom jeziku” (3D).

Festival autorskog filma će i ove godine predstaviti najbolja savremena filmska ostvarenja koje odlikuje jedinstven stil i različiti tematski koncepti autora i autorki. Publika će imati priliku da pogleda pobednike svetskih festivala, kao i filmove reditelja koje šira javnost voli i odlično poznaje.

Kroz filmske priče će nas voditi centralne programske celine, glavni i takmičarski program, dok će selekcije Hrabri Balkan, Bande A part, Sirovo i Mreža jadranskih festivala predstaviti nove tokove u autorskom filmu, preneo je Tanjug.

Glavna lokacija festivala biće MTS Dvorana, dok će projekcije filmova biti održane i u Dvorani Kulturnog centra Beograda, Domu omladine Beograda, Bioskopu Fontana, Jugoslovenskoj kinoteci, Domu kulture „Studentski grad” i bioskopu Cine Grand Rakovica.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!