Federer završio karijeru emotivnim govorom i uz ovacije

Čuveni švajcarski teniser Rodžer Federer zvanično je završio karijeru, a poslednji meč odigrao je na Lejver kupu u Londonu, u dublu sa Rafaelom Nadalom koji se završio porazom.

Po završetku oproštajnog susreta viđeni su dirljivi momenti, a sam Federer je priznao da se pribojava da će ga emocije savladati u obraćanju, nakon što se njegova slavna karijera završila na Lejver kupu u petak, prenosi Rojters.

„Ovo je deo zbog kojeg sam izuzetno zabrinut, uzimanje mikrofona. Želeo sam da mogu da provedem veče a da ne moram da uzimam mikrofon”, rekao je on novinarima sa suzama u očima.

On je još izjavio i da je sinoć u Londonu „mogao da se podseti kako je ovo divno”.

„Ovo nije kraj, znate, život ide dalje. Zdrav sam, srećan sam, sve je super, a ovo je samo trenutak u vremenu”, naglasio je Federer.

To što su Federer i njegov veliki španski rival Rafa Nadal izgubili meč u dublu od Amerikanaca Džeka Soka i Frensisa Tijafoa bilo je najmanje važno jer se noć pretvorila u slavlje jednog od najvećih svetskih igrača koji su ulepšali tenisku igru, navodi Rojters.

Iako je bio zadovoljan svojim oproštajnim obraćanjem u petak, u kome je izrazio svoje emocije prema prisutnim navijačima, rivalima i porodici, Federer je rekao da ima potrebu da mora da uputi još nekoliko reči zahvalnosti navijačima u drugim delovima sveta i poručio im da će se „ponovo videti na drugoj vrsti teniskog terena negde širom sveta”, prenosi Tanjug.

„Nemam nikakve planove gde, kako, kada. Sve što znam je da bih voleo da odem da igram na mestima na kojima nikada ranije nisam igrao ili da u godina koje dolaze kažem hvala svim ljudima koji su mi toliko podržavali”, poručio je Federer.

Čuveni švajcarski teniser porazom je završio veličanstvenu igračku karijeru, pošto je sinoć u dublu sa Rafaelom Nadalom, na Lejver kupu u Londonu, poražen od Amerikanaca Frensisa Tijafoa i Džeka Soka 4:6, 7:6 (7:2), 11:9.

Na kraju, osvajač 20 gren slem titula, ukupno 105 titula, jedan od najboljih igrača u istoriji tenisa, nije mogao da sakrije suze i ispraćen je ovacijama sa tribina, ali i brojnih teniskih legendi, među kojima je i Novak Đoković.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!