„Ekip”: Zidan glavni kandidat za selektora Brazila

Francuski fudbalski stručnjak Zinedin Zidan glavni je kandidat za novog selektora Brazila, prenosi „Ekip“.

Fudbalska reprezentacija Brazila je ostala bez selektora po završetku Svetskog prvenstva u Kataru. Tadašnji selektor Brazila Tite podneo je ostavku, pošto je njegova reprezentacija eliminisana u četvrtfinalu Mundijala u Kataru od hrvatske.

„Ekip“ tvrdi da Brazilska fudbalska konfederacija BFK želi stranca na mestu selektora, a prvi izbor bio je Italijan Karlo Anćeloti. Međutim, Italijan ne želi da napusti klupu madridskog Reala.

„Čelnici BFK smatraju da je Zidan idealan kandidat za klupu reprezentacije, koja nije ispunila očekivanja na Mundijalu u Kataru. Oni su impresionirani Zidanovim rezultatima u prethodnom periodu. Francuski trener je favorit za selektora pošto je od 2021. godine bez angažmana kada je napustio Real“, navodi francuski list, prenosi Tanjug.

„Ekip“ podseća da je Zidan trebalo od 2023. da preuzme selekciju Francuske. Međutim, čelnici Fudbalskog saveza Francuske (FFF) odlučili su da ponude novi ugovor aktuelnom selektoru Didijeu Dešanpu pošto su „trikolori“ postali vicešampioni sveta na SP u Kataru.

Zidan (50) je vodio Real od 2016. do 2018. i od 2019. do 2021. godine. Sa madridskim klubom osvojio je 11 trofeja.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!