Dveri predlažu da nedelja bude neradan dan i u privatnom sektoru

Pokret Dveri saopštio je juče da je neophodno da nedelja u Srbiji bude neradna i u privatnom sektoru, kako bi taj dan služio za odmor i bio posvećen porodici, zbog čega je parlamentu podneo i predlog izmena i dopuna Zakona o radu.

Dveri su ocenile da se u Srbiji, od svih evropskih država u radu provede najviše časova u toku nedelje – 43,5 i da je jasno zašto nedelja i u Srbiji mora biti zakonski regulisana kao neradni dan, prenela je Beta.

U Holandiji radna sedmica traje 31,2 sata, u Danskoj, Norveškoj i Nemačkoj nešto malo više od 34 sati, i po navodima Dveri iz primera ovih evropskih zemalja se vidi da produktivnost uopšte na zavisi od broja radnih sati, što je teza koju aktuelna vlast uporno pokušava da nametne.

Austrija, Belgija, Kipar, Grčka, Češka, Francuska, Nemačka, Mađarska, Island, Luksemburg, Holandija, Španija, Poljska i Velika Britanija su evropske države koje imaju neradnu nedelju, u tom pravcu razmišlja se i u Italiji, dodale su Dveri ističući da u okruženju Crna Gora i Severna Makedonija već imaju neradnu nedelju, a na tom putu je i Hrvatska.

„Jedino predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručuje građanima da ‘dok je živ neće da prihvati da nedelja bude neradna i da ko hoće da ne radi nedeljom, neka ide u druge zemlje’”, napomenule su Dveri.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!