Dončić: Igrao sam pod injekcijama, razočarao sam čitavu Sloveniju

Košarkaši Slovenije neće odbraniti naslov prvaka Evrope. Eliminisani su od Poljske u četvrtfinalu, a Luka Dončić odigrao je verovanto i najslabiju utakmicu na šampionatu.

„Odigrali su neverovatno, veliki uspeh za njih. Što se nas tiče … nismo odigrali kako smo hteli. Nije bilo energije, ali smo se borili do kraja. Još jednom svaka im čest“, bili su prvi utisci Dončića.

Slovenački novinari upitalu su Dončića da li bi sudijski kriterijum, viđen na šampionatu, mogao da utiče na njegovu odluku da i u budućnosti igra za reprezentaciju.

„Ne znam šta bih rekao o sudijama. Uvek ću igrati za Sloveniju, kada god mogu i ako sam zdrav.“

Bilo je evidentno protiv Poljske da Dončić nije bio u potpunosti zdrav. Mučio se sa bolovima u levoj nozi što se odrazilo i na njegov učinak od svega 14 poena, ali je imao i 11 skokova i sedam asistencija.

„Ne znam šta da kažem, nisam bio na 100%, dobio sam injekciju na poluvremenu, ali to nije razlog zašto sam odigrao loše. Razočarao sam ekipu i celu naciju… moram da budem bolji.“

Ponovio je as Dalasa da mu je najlepše da igra za Sloveniju.

„Za mene je najlepše igrati za Sloveniju. Borili smo se svi kao jedan, ali porazi su deo sporta. To je tako. Svi smo želeli da se borimo za medalju.“

Prokomentarisao je Dončić i simultanku Matejuša Ponitke, koji je sa tripl-dablom postao tek treći igrač u istoriji Evrobasketa koji je imao takav učinak, počevši od 1995. otkad se radi takva statistika.

„Sjajna partija sa njegove strane. Odličan je igrač i lider, verovatno ima NBA potencijal, nisam ja GM, ja sam košarkaš, ali verovatno bi mogao da igra u NBA.“

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!