Đaci iz Borče otrovani hranom na ekskurziji

Sedmoro učenika Osnovne škole „Jovan Ristić” iz beogradskog naselja Borča, koji su zbog trovanja hranom primljeni u Institut za majku i dete „Dr Vukan Čupić”, stabilnih su vitalnih funkcija i dobrog opšteg stanja, a njih troje biće zadržano na lečenju, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

U saopštenju se navodi da je sedmoro dece, uzrasta 14 godina, iz osnovne škole u Borči, zbog crevnih problema – povraćanje, malaksalost, manji porast telesne temperature, koja se vezuju za trovanje hranom na ekskurziji na Zlatiboru, primljeno na bolničko lečenje u Institut u noći između 5. i 6. novembra.

„Danas, pre podne deca su stabilnih vitalnih funkcija i dobrog opšteg stanja. Zbog održavanja blažih simptoma i kliničkih znaka bolesti na bolničkom lečenju će biti zadržano troje dece”, navodi se u saopštenju, preneo je Tanjug.

Beogradski mediji su preneli da su se osmaci otrovali piletinom poslednjeg dana ekskurzije na Zlatiboru.

Iz škole su uputili zahtev Zavodu za javno zdravlje kako bi se izvršio pregled hrane i prostorija u kojima su boravili učenici.

Iz škole „Jovan Ristić” su naveli da je do tog trenutka trodnevna ekskurzija protekla prema planu i programu, kao i da je tegobe od 113 đaka i pet nastavnika, imalo 20 učenika i jedan nastavnik.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!