DFB: Šta u Kataru sa suprugama i porodicama reprezentativaca

Planovi Fudbalskog saveza Nemačke (DFB) za predstojeće Svetsko prvenstvo u Kataru su gotovo zaključeni, izuzev jednog pitanja koje je ostalo nerešeno, a to je šta sa suprugama i porodicama reprezentativaca.

Nemački dnevnik „Bild“ prenosi da DFB još ove nedelje planira „samit o suprugama igrača“.

Mnogi reprezentativci žele na Svetsko prvenstvo u Katar da povedu porodicu, ženu i decu, barem na jedan period.

Međutim, imaju probleme oko planiranja boravka supružnika i dece u Kataru.

Svi hoteli su gotovo popunjenin, a oni koji to još nisu su preskupi.

Pošto DFB ne želi tokom celog trajanja turnira da preuzme troškove za članove porodice reprezentativaca, narednih dana biće interno razmotreno ovo pitanje.

Sastanku treba da prisustvuju menadžer DFB-a Oliver Birhof, menadžer reprezentacije Tomas Behešti, vodeći reprezentativci Manuel Nojer, Tomas MilerDžošua Kimih.

Selektoru Hanziju Fliku je važna dobra atmosfera u reprezentaciji i zato mu je bitno da fudbaleri budu okruženi porodicom.

On je dozvolio igračima da na pripreme u Marbelju povedu svoje najmilije.

Smatra, međutim, da supruge i porodica ne treba tokom celog turnira da budu u blizini reprezentativaca, kako im ne bi odvlačili pažnju.

U hotelu u koji će odsesti reprezentacija Nemačke ima određenih kapaciteta za smeštaj porodica, ali trener ne želi konstantno okruženje njima, jer bi to moglo ometati koncentraciju reprezentativaca.

Ranije je turistička agencija „Euro Lloyd“ bila zadužena za organizaciju i zakup smeštaja, a od skoro DFB sam obavlja taj posao.

Pošto je rizik veliki da se smeštajni kapaciteti zakupe za četiri nedelje, a Nemačka ranije ispadne sa turnira, onda bi DFB morao da preuzme troškove.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!