Deca u kragujevačkim vrtićima će besplatno učiti francuski

Mališani u četiri kragujevačka vrtića će od 1. oktobra besplatno učiti francuski jezik.

Studenti završnih godina Filološko – umetničkog fakulteta (FILUM) u Kragujevcu podučavaće decu u vrtićima Kolibri i Čuperaku, u okviru Predškolske ustanove Đurđevdan, Crvenkapa i Poletarac u okviru PU „Nada Naumović“.

Reč je o pilot projektu koji će se, na inicijativu predškolskih ustanova, realizovati u naredna tri meseca, a studenti će decu podučavati jednom nedeljno.

Sporazum o saradnji danas su, u prisustvu člana Gradskog veća za obrazovanje Dušana Aleksića, potpisale direktorke predškolskih ustanova Sanja Jakovljević, Milka Simić i dr Vladimir Polomac, prodekan za nastavu na FILUM-u.

– Sa velikim zadovoljstvom smo prihvatili da naši studenti podučavaju mališane i to u okviru realizacija stručne prakse. Siguran sam da će program biti realizovan na obostrano zadovoljstvo i dobrobit kako bismo već sledeće godine saradnju proširili i na druge vrtiće i veći broj jezika italijanski, španski, nemački – kaže dr Vladimir Polomac.

On je dodao da je cilj programa promovisanje interkulturalnosti, ali i sticanje radnog iskustva studenata Filuma.

– Dobrobit od projekta će imati i mališani i studenti. Deca će na prilagođen način, kroz igru, glumu, imitaciju, pesmu naučiti o kulturi francuskog naroda, jeziku i obeležjima. Od velike je važnosti da od ranog uzrasta deca imaju mogućnost sticanja znanja o drugim kulturama i tako se uče toleranciji prema drugačijem i novom – istakla je Sanja Jakovljević, direktorka PU Đurđevdan.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!