Dani Gamzigradske banje obeleženi igrom i pesmom, a umeće u pravljenju riblje čorbe pokazale su brojne ekipe

Željko Šoršokanović, predsednik Mesne zajednice Gamzigradska banja, kaže za Danas da je manifestacija počela turnirom u malom fudbalu.

“Počelo je fudbalom, a turnir je osvojila ekipa domaćina, koja je savladala ekipu iz susednog sela Zvezdana. Zatim je održano takmičenje u pripremi riblje čorbe, učestvovalo je sedam ekipa, a pobedili domaćini”, istakao je Šoršokanović.

Prema njegovim rečima, nakon takmičenja u pripremi riblje čorbe, održana je izložba tradicionalne hrane i rukotvorina iz ovog kraja, a zatim je otvorena izložba slika sa likovne kolonije održane prošle godine.

“U okviru te izložbe radove je izložio i lokalni umetnik Tomislav Paunković, koji živi i radi u inostranstvu. Radove su izložila i deca iz OŠ “Desanka Maksimović” iz Zaječara, koja su imala radni izlet slikanja u prirodi”, objašnjava naš sagovornik.

Potom su kulturno-umetnička društva iz Gamzigrada, Rgotine, Dubočana i Zlota pokazala svoj program, a nastupio je i gradski hor. Manifestacija je zatvorena nastupom benda “Pik”.

Organizator ove manifestacije je Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, u saradnji sa Mesnom zajednicom Gamzigradska Banja, a pokrovitelj je grad Zaječar.

 

 

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!