Dačić: Niko ne veruje da sa Vučićem nisam razgovarao o kadrovskim rešenjima za vladu

Na sednici Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije (SPS) danas će formalno biti doneta odluka o učešću te partije u vlasti sa Srpskom naprednom strankom (SNS) na republičkom i na lokalnom nivou, u opštinama i gradovima gde su u aprilu održani i lokalni izbori, odnosno da se „finaliziraju pregovori o formiranju Vlade Srbije”, izjavio je danas predsednik SPS-a Ivica Dačić.

Dačić je na konferenciji za novinare u prostorijama SPS-a u Beogradu rekao da sa predsednikom Srbije i SNS-a Aleksandrom Vučićem, osim načelne saglasnosti da dve partije nastave saradnju, nije do sada razgovarao o personalnim rešenjima u vladi, kao ni da ga o toj temi još nije kontaktirala mandatarka Ana Brnabić.

„Niko mi ne veruje da nismo dogovorili to sve, ali sa Aleksandrom Vučićem nismo razgovarali o kadrovskim rešenjima, ni koji bi resor ja vodio u sledećoj vladi. Sa mandatarkom nikakav kontakt nisam imao (na tu temu). Ne mogu da govorim o stvarima koje ne zavise od mene”, kazao je Dačić, prenela je Beta.

On je najavio da će danas biti doneta odluka i o sazivanju kongresa SPS-a, za šta je načelni datum 17. decembar.

„Prvi put od osnivanja SPS-a kongres neće biti održan u Sava centru, zbog renoviranja”, kazao je Dačić i dodao da još nije doneta odluka gde će se održati.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!