Crveni krst: Novosađani najbolji na državnom takmičenju u pružanju prve pomoći

Na državnom takmičenju ekipa Crvenog krsta Srbije svoje umeće poznavanja prve pomoći danas je pokazalo 15 ekipa omladine i 14 ekipa podmlatka Crvenog krsta, a ekipa omladine Crvenog krsta Novog Sada zauzela je 1. mesto u konkurenciji 15 ekipa.

Kako je saopšteno iz Crvenog krsta Novi Sad, državno takmičenje u pružanju prve pomoći, najmasovnija manifestacija Crvenog krsta Srbije, održano je u na više lokacija u okviru Studentskog grada, dok je takmičenje u realističkom prikazivanju povreda, oboljenja i stanja održano juče, u sedištu Crvenog krsta Srbije u Beogradu.

U saopštenju se navodi da je 14 ekipa učestvovalo u takmičenju Realističkog prikaza povreda, stanja i oboljenja, koje su ostvarile plasman na Državno takmičenje nakon pobeda na opštinskim, gradskim, međuregionalnim i pokrajinskim takmičenjima.

„Pored 255 takmičara, u organizaciji događaja učestvovalo je još isto toliko volontera, te je sama manifestacija okupila preko 600 volontera i profesionalaca Crvenog krsta“, navodi se u saopštenju.

Ističe se da je ove godine tema državnog takmičenja bila je posvećena pružanju prve pomoći na javnim manifestacijama.

Na takmičenju su bili prikazani scenariji i povrede koje se najčešće dešavaju na javnim manifestacijama, a ideja je bila da se na ovaj način istakne značaj dostupnosti prve pomoći i motivišu mladi volonteri da se usavršavaju u ovim veštinama, kako bi se u budućnosti angažovali na novim zadacima.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!