Centar Beča skoro dva sata bio bez struje

Centar Beča bio je gotovo dva sata bez struje. Na centralnoj ulici, koja kruži oko centra grada – Ringštrase, sinoć nije bilo svetla, a i semafori su prestali da rade, tako da je policija morala da reguliše saobraćaj na raskrsnicama.

Oko 500 priključaka bilo je pogođeno nestankom struje, saopšteno je iz elekromreže “Viner Nece”. Kompanija je, nakon popravke, ukazala da je u pitanju bio “manji nestanak”, koji je, međutim, izazvao pažnju javnosti jer se dogodio u centru grada.

Tehničari su odmah po nestanku radili na popravci, što, kako kažu u “Viner Nece”, nije veći problem, jer Beč ima dve linije snabdevanja, pa je samo potrebno priključenje na mrežu koja radi. “Viner Nece” ukazuje da još nije jasno zbog čega je nestala struja, i da će se to tek proveriti, ali navode da su radovi u 70 odsto slučajeva uzrok prekida.

U Beču je protekle nedelje u dva navrata došlo do nestanka struje u celoj 19. opštini, a prethodno je bilo i prekida snabdevanja električnom energijom i u drugim delovima austrijske prestonice.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!