Čelsi pregovara sa kandidatom za novog trenera, Tuhelu obeštećenje od 17,5 miliona evra

Nemački trener Tomas Tuhel, koji je dobio otkaz u Čelsiju posle poraza od Dinama iz Zagreba (1:0) u prvom kolu Lige šampiona, na ime odštete će dobiti 17,5 miliona evra od londonskog kluba, prenosi Dejli mejl.

Kako se navodi, ukupni troškovi za kompletan stručni štab iznose preko 20 miliona evra jer sa Nemcem odlaze i njegovi pomoćnici.

Tuhel je u Čelsi došao 26. januara 2021. godine i sa engleskim klubom osvojio je Ligu šampiona, Svetsko klupsko prvenstvo i Superkup Evrope.

Nemac je u karijeri prethodno vodio PSŽ, Dortmund, Majnc i drugi tim Augzburga.

Čelsi pregovara sa Grejemom Poterom

Fudbalski klub Čelsi počeo je pregovore sa menadžerom Brajtona Grejemom Poterom, koji bi navodno trebalo da bude novi trener londonskog kluba, pošto je jutros Nemac Tomas Tuhel dobio otkaz, prenose britanski mediji.

Rukovodstvo Čelsija je jutros uručilo otkaz nemačkom treneru posle sinoćnjeg poraza londonskog kluba od Dinama u Zagrebu (0:1) u meču prvog kola Lige šampiona. Britanski „Atletik“ tvrdi da bi Tuhel dobio otkaz i da je Čelsi pobedio Dinamo, dok „San“ ističe da je nemački stručnjak posle neuspeha u Zagrebu mobilnim telefonom 10 minuta razgovarao sa vlasnikom kluba Todom Bolijem i molio ga da mu ne uruči otkaz. Međutim, Boli je odlučio da se nemačkom treneru zahvali na saradnji.

Britanski mediji navode da je Poter prva želja rukovodstva Čelsija, koji je pre Brajtona vodio Ostersund i Svonsi. On je navodno spreman da odmah preuzme londonski klub, ali Čelsi bi morao da plati obeštećenje Brajtona od oko 17 miliona evra.

U slučaju da ne dođe do dogovora klub sa „Stamford bridža“ bi pokušao da angažuje Maurisija Poketina.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!