Čadež: Srpske i kosovske kompanije ostvaruju izvanrednu saradnju

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež izjavio je za Kosovo onlajn da je odnos srpskih i kosovskih kompanija izvanredan i najavio da će se sa predsednikom Privredne komore Kosova sastati u maju u Berlinu, gde će sa međunarodnim partnerima razgovarati kako ekonomije mogu da postignu dogovore, prevaziđu barijere i unaprede saradnju.

Čadež, međutim, naglašava da aktuelna politička situacija na Kosovu dosta utiče na odnos kosovske i srpske privrede.

– Politička situacija naravno da uvek utiče na odnos između privreda, naročito kada zvanično želimo da pomerimo neke barijere koje još uvek postoje i tu se dosta sporo ide. U samoj trgovini, u novim poslovima i investicijama saradnja između kosovskih i ovdašnjih kompanija je izvanredna – rekao je Čadež.

Naveo je da sve više firmi sa Kosova plasira svoje proizvode u Srbiju, ali i u čitav region.

Predsednik PKS ocenio je kao pozitivno to što kosovsko tržište napreduje i izrazio nadu da će se sa takvim trendom nastaviti.

Kada je u pitanju saradnja između dve privredne komore, Čadež kaže da je njihov odnos na visokom nivou, ističući da se radi na tome da “ekonomski deo podrži politički”.

– Naša saradnja sa Privrednom komorom Kosova je odlična i u maju ćemo njen predsednik i ja imati zajedničku posetu Berlinu, gde ćemo razgovarati sa međunarodnim partnerima kako možemo da učinimo više i pomognemo, kao predstavnici privrednog sektora, u postizanju dogovora, koji će, nadam se, doći i na političkom planu, da taj ekonomski deo bude nešto što može da podrži i politički – kazao je Čadež.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!