Brnabićeva: Brutalna laž Albina Kurtija

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je brutalna laž tvrdnja premijera privremenih prištinskih institucija Albina Kurtija da su, kako je naveo, „paralelne strukture koje kontroliše Srbija” na severu koštale građane i poreske obveznike na Kosmetu 320 miliona evra zbog navodno neplaćenih računa za struju i 17 miliona evra za vodosnabdevanje od 1999. godine.

„Ovo je samo jedan primer razmera i smelosti laži Albina Kurtija. Može li se zamisliti u kojoj meri laže o stvarima koje je teže proveriti, a koje su manje očigledne (i koje su manje poznate) od ovoga? Brutalno”, napisala je Brnabićeva na „Tviteru”.

Ona je podelila objavu direktora Kancelarije za KiM Petra Petkovića, koji je istakao da Albin Kurti treba da nađe drugačiji izgovor za to što mu je kasa prazna i da prestane da laže i kriminalizuje Srbe, prenosi Tanjug.

“Laž i samo laž od strane Albina Kurtija. Dve decenije Beograd je finansijski podržavao potrošnju električne energije na severu KiM i primera radi od novembra 2009. do decembra 2020. godine za te namene smo izdvojili 171 milion evra. Zato neka Kurti nađe drugačiji izgovor za to što mu je kasa prazna i neka prestane da laže i kriminalizuje Srbe“, poručio je Petković na „Tviteru”.

Naglasio je i da je jedina odgovorna za nesprovođenje energetske Mape puta Priština, koja ne želi da dodeli Elektroseveru distributivne usluge.

“Pristina, stop fake news!“, dodao je Petković.

Kurti je juče na „Tviteru” izneo tvrdnju da su, kako je naveo, „paralelne strukture koje kontroliše Srbija” na severu koštale građane i poreske obveznike na KiM 320 miliona evra zbog navodno neplaćenih računa za struju i 17 miliona evra za vodonabdevanje od 1999. godine.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!