Brnabić: Brisel i Vašington čuju Srbe samo kad su na barikadama, situacija na ivici sukoba

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da joj se „čini da Brisel i Vašington izgleda čuje Srbe sa Kosova samo kad su na barikadama, ali ni tada baš dobro, a oni samo traže osnovna ljudska prava”.

„Duboko sam razočarana njihovim (Brisel i Vašington) poimanjem osnovnih ljudskih prava i demokratskih vrednosti i odgovorom na brojne provokacije Aljbina Kurtija”, rekla je Brnabić, za Radio televiziju Srbije, navodeći da „evropske institucije na to sve (provokacije) ćutke gledaju”. Ona je upozorila da se „plaši eskalacije”, ističući da će biti sve učinjeno da se mir sačuva. Prema njenim rečima, Priština je „uhapsila protivpravno Srbe da bi Srbe dodatno uplašila i izazvala eskalaciju”.

Upitana kakva je procena naših bezbednosnih službi, ona je rekla da je „situacija dovedena na ivicu sukoba, oružanog konflikta, mislim da su to procene svih službi na Kosovu i Metohiji i svih onih koji gledaju šta se dešava tamo”.

Premijerka je rekla da su „naše diplomatske aktivnosti svakodnevne” i da očekuje da, pre svega, Brisel ali i Vašington izvrše pritisak na Prištinu kako bi poštovala Briselski sporazum i krenula u osnivanje Zajednice srpskih opština, prenela je Beta.

Međutim, rekla je, govoreći o Briselskom sporazumu i o drugim sporazumima, da ih ni iz međunarodne zajednice ne poštuju.

Brnabić je rekla da „nas košta što ne uvodimo sankcija Rusiji ali to je u skladu sa principima Srbije” i navela da ostajemo „dosledni” toj odluci.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!