Brnabić: Biće iznenađenja u Vladi i kadrovskim rešenjima

Biće iznenađenja u strukturi Vlade i kadrovskim rešenjima, a to mora biti Vlada koja će se hrabro boriti za nezavisnost Srbije, čuvati naše nacionalne interese, raditi zajedno sa predsednikom Aleksandrom Vučićem na tome da Srbija, uprkos svim izazovima, očuva rast, izjavila je danas za TV Hepi mandatarka Ana Brnabić.

Na pitanje da li će Vlada biti formirana do 1. novembra Brnabić je odgovorila potvrdno, i rekla da „ste videli da su se Vučić i predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić sreli u neformalnijoj atmosferi“ i da su postigli strateški dogovor.

Kada je reč o budućim ministrima, rekla je da „moraju ljudi da budu hrabri, da se ne plaše pritisaka i da imaju u vidu da smo mi tu da radimo u interesu naše zemlje, a ne da se dodvoravamo jednima ili drugima“.

„Moraju biti srpski ministri – a mi smo uspevali i to je neverovatno kako smo uspeli da nastavimo privredni rast i rast plata i penzija uprkos svim krizama, a da to istovremeno ni u jednom trenutku nije ugrozilo našu fiskalanu stabilnost“, rekla je Brnabić.

Navela je da je javni dug i dalje ispod 60 odsto BDP, kao i da smo „imali suficit u budžetu svake godine do pandemije, a onda smo uložili osam milijardi evra u pomoć privredi i građanima, i tek tada smo ušli u deficit koji sada moramo polako da smanjujemo“.

„Sada ćemo imati novu energetsku politiku, moraćemo da uložimo 12 milijardi evra u nove energetske objekte ali i nastaviti da ulažemo u sve druge projekte, privredu, da privlačimo investicije i da sve to radimo na održiv način“, ocenila je mandatarka.

„To je težak zadatak za novu Vladu ali mislim da to možemo i vidim prostor za to, a cilj je da 2030. godine prosečna plata bude 1.000 evra a penzija 500 evra. Moramo da nađemo snage i prostora da nastavimo da rastemo, bez obzira na sve krize“, rekla je Brnabić.

„Vlada za krizna vremena“

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!