Brazilci tvrde da su se prehladili zbog klime na stadionu

Entoni, reprezentativac Brazila, tvrdi da je klimatizacija na stadionima uticala na to što su on i njegovi saigrači prehlađeni.

„Dobro se oporavljam i biću na sto odsto. Više je to bila prehlada, grlo. To je zbog klime”, izjavio je krilni napadač „karioka” za I-Es-Pi-En Brazil dodavši da nije to samo bio problem kod njega, već i kod pojedinih saigrača koji su takođe imali kašalj i bolove u grlu.

Prehlada ili razboljevanje zbog klima-uređaja nastaje kada je loša ventilacija unutar određenog objekta i kada ga kontaminiraju zagađivači, kao što su virusi i bakterije, koje klima samo raspršava, navodi Atlantik.

Ovaj Mundijal je poseban po tome što je prvi na kome klima-uređaji diktiraju temperaturu zbog velikih vrućina napolju, koje su takođe odgovorne za promenu termina takmičenja.

Entoni (22) rekao je da će ipak biti na raspolaganju selektoru Titeu u poslednjem meču u grupi protiv Kameruna. Brazil, koji se već plasirao u nokaut fazu, mora opet da odigra za Srbiju jer ako ih „neukrotivi lavovi” pobede, reprezentacija Srbije će morati da savlada Švajcarsku s minimum dva gola razlike.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!