Branka Veselinović: Volim život i ne bojim ga se

Poznata glumica ostaće upamćena kao pozorišna i televizijska glumica, humanitarni radnik, počasni vatrogasac, poliglota, pesnikinja i, pre svega, dobar čovek

U znak sećanja na Branku Veselinović, RTS 1 u subotu, od 14.00 časova, emituje intervju koji je Tanja Peternek Aleksić snimila na proslavi glumičinog stotog rođendana. Naša istaknuta umetnica bila je ujedno i najstarija aktivna glumica u Evropi i njeno matično pozorište, Jugoslovensko dramsko, organizovalo je proslavu njenog jubileja.

Uprkos velikom uzbuđenju, Branka ni tog dana nije preskočila uobičajene rituale, jutarnju gimnastiku i sunčanje ispred kuće na Slaviji gde je živela, a u emisiji je govorila o čitanju stihova, pisanju i tome da je malo boli grlo jer je nastupala pred studentima, pa je morala da govori glasnije, ali da nije od onih koji se žale i da je joj uvek sve dobro.

Rado se prisetila srećnog braka sa kolegom glumcem Mlađom, njihovog fonda kao i posvećenosti humanitarnim akcijama za decu, govorila je o tome da sve počinje u detinjstvu, pa je tako još kao devojčica sa majkom skupljala priloge za Crveni krst što je činila celog života na Sajmu knjiga, bila je ambasadorka Unicefa i uvek je isticala da voli život i da ga se ne boji.

Branka Veselinović nas je napustila u 105. godini i ostaće upamćena kao pozorišna i televizijska glumica, humanitarni radnik, počasni vatrogasac, poliglota, pesnikinja i, pre svega, dobar čovek.

Isidora Masniković

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!