Avion Er Srbije posle više od tri decenije pauze poleteo za Čikago iz Beograda: Vučić tvrdi da kompanija ima na računu 147 miliona evra

Sa beogradskog aerodroma je, posle 31 godine pauze, jutos poleteo avion na direktnom letu za Čikago, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je prisustvovao ispraćaju, rekao je da veruje da će to doneti radost mnogim porodicama, pošto će sa zemljom povezati veliku srpsku dijasporu u SAD.

Vučić je istakao da je svaki let Er Srbije do Čikaga popunjen 100 odsto do kraja juna, a pored sa dijasporomo, mnogo više će povezati i srpski i američki narod.

Er Srbija je jedina kompanija u regionu koja leti za SAD, uz Njujork i Čikago, tako da može zadovolji interese ljudi iz celog regiona, ukazao je on, ocenjujući da je ovo važan dan za Beograd i Srbiju.

Vuičić je dodao i da će iz Čikaga putnici imati dobre konekcije ka Kanadi i zapadnom delu SAD.

On je naglasio da je prve 2,5 godine leta za Njujork država davala novac Er Srbiji, a danas je to najuspešniji i najprofitabilniji let nacionalnog avioprevoznika, kao i da se nada da će linija za Čikago biti profitabilna u još kraćem roku.

Er Srbija je, kako je precizirao, u prva četiri meseca imala više od devet miliona evra profita, a na računu ima 147 miliona, tako da je uspešnija nego JAT u bivšoj Jugoslaviji.

Ambasador SAD Kristofer Hil čestitao je svima u Er Srbiji koji su omogućili taj let, koji će još više povezati dve zemlje i dva naroda.

Letovi iz Beograda će do 12. jula biti sredom i subotom, a od tog datuma i ponedeljkom, avionom Erbas 330-200.

Let iz Beograda do Čikaga trajaće devet sati i 50 minuta, a u obrnutom smeru će tih 8.000 kilometara prelaziti za nešto manje od 11 sati.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *