Ana Brnabić: Nastavićemo da ulažemo u srpski narod u Hrvatskoj

Premijerka Srbije podsetila je da je važan i razlog njenog jučerašnjeg dolaska u Zagreb, Skupština SNV koja će biti vetar u leđa srpskom narodu i olakšati im život.

„Mi ćemo kao Srbija nastaviti da ulažemo u srpski narod, od 2016. uložili smo više od šest miliona evra za srpsku zajednicu u Hrvatskoj preko SNV, pa dodatnih 2,5 miliona nakon zemljotresa, a imamo i dodatnu stalnu podršku SPC u Hrvatskoj“, rekla je Brnabićeva i naglasila da se nada da Srbi u Hrvatskoj osećaju takav odnos Srbije i da im on znači.

Dodala je i da joj je bila veliki čast da se obrati sa Skupštine SNV.

„Ovo je godina u kojom smo dosta uradili na otvaranju kanala komunikacije, na redovnim sastancima, i na tome dugujemo veliku zhavalnost ministru Tomislavu Žigmanovu i Miloradu Pupovcu“, rekla je Brnabićeva.

Dodala je da je to ono iza čega stoji u Srbiji zajedno sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, koji je, kako je podsetila, rekao da „treba da damo sve od sebe da uspostavimo bolju kominikaciju sa Hrvatskom“, jer stabilnost u ovom regionu zavisi od dobrih odnosa Beograda i Zagreba.

Premijerka Ana Brnabić istakla je da pitanje nestalih najviše opterećuje odnose Srbije i Hrvatske. Poručila je da je Srbija u potpunosti otvorena da se to pitanje reši i zatvori, ali da to pitanje nije lako rešivo za političare s obe strane. Naglasila je da je s hrvatskim kolegom Andrejem Plenkovićem imala konkretan i dobar sastanak na sve teme i istakla da stabilnost u ovom regionu zavisi od dobrih odnosa Beograda i Zagreba.

Ana Brnabić je izjavila je za hrvatske medije da joj je drago što u ovoj godini ima određenih pomaka po pitanju nestalih.

„Imali smo i komisiju nadležnih tela dve države koja su se srela i razgovarala u januaru ove godine i određene konkretne aktivnosti u martu ove godine. To je ono što i nas opterećuje“, rekla je Brnabićeva posle Skupštine Srpskog nacionalnog vijeća.

„Postoje u Republici Hrvatskoj u mrtvačnicama, u Zagrebu, Rijeci, Osjeku, ostaci 878 neidentifikovanih osoba. Srbija je zaista u potpunosti otvorena da sve ono što imamo u tom smislu kao otvorena pitanja rešimo, zatvorimo“,  poručila je premijerka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!