Ana Brnabić: Imamo zaista jaka imena u Vladi, branićemo naše nacionalne interese

Mandatarka za sastav nove vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da će vlada biti prosrpska, koja će prvenstveno braniti srpske nacionalne interese.

– Imamo zaista jaka imena u vladi, veoma stručne ljude i još jednom su se pokazale dve stvari, a prva je da je to prosrpska vlada. Nema tu ni levo ni desno, ni istoka, ni zapada, ni severa ni juga. To je vlada koja se bavi i brani naše nacionalne interese – rekla je Brnabić.
Dodala je da je SNS, kao okosnica ove vlade, pokazala da joj nisu važne funkcije i fotelje i da će da ustupi važna mesta ljudima za koje misli da mogu “još više da povuku, da donesu novu energiju i ideje i da će stranka stati iza tih ljudi čak i kada nisu njeni članovi”.
Komentarišući kritike o tome zašto se čekao krajnji rok da se formira vlada, odnosno da se saznaju kandidati za ministre, Brnabić je rekla da je vlada koja je u tehničkom mandatu i dalje vlada koja obavlja sve poslove važne za građane, te da je sve u skladu sa ustavnim rokovima.
– Od kada su održani izbori do danas je praktično počeo treći svetski rat. Nisu uobičajene okolnosti, mi smo imali sigurnu, stabilnu većinu u skupštini i bilo je važnije i pametnije da se pripremamo za zimu – rekla je Brnabić i dodala da je to odgovorno vođenje države.
Govoreći o novim ministarsvima navela je da je Ministarstvo za unutrašnju i spoljnu trgovinu izuzetno potrebno u ovom trenutku kao samostalno ministarstvo.
– To ministarstvo će se baviti cenama, trgovinom, trgovinskim maržama, robnim rezervama i svim onim što je neophodno na dnevnoj osnovi da se borimo da bi obezbedili da naša zemlja i narod prođemo kroz ovu krizu na način kako smo prošli i kroz pandemiju koronavirusa, da izađemo ipak jači – rekla je Brnabić na televiziji Pink.
Komentarišući to što je za ministra za ljudska i manjinska prava predložen Tomislav Žigmanov, Brnabić je rekla da joj je drago što je on privatio tu ponudu.
– Mislim da je to dobar signal. Mi svakako, ako pogledate po kriterijumima i Saveta Evrope i nekih drugih međunarodnih organizacija, već jesmo zemlja koja je u vrhu evropske liste po poštovanju manjinskih prava. Ovo je samo još jedan korak u tom pravcu tako da mislim da će to biti dobro – rekla je Brnabić.

One thought on “Ana Brnabić: Imamo zaista jaka imena u Vladi, branićemo naše nacionalne interese

  1. Wow, incredible blog layout! How long have you ever been blogging for?
    you made blogging look easy. The total glance of your site is fantastic, let alone the content material!
    You can see similar here ecommerce

Comments are closed.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!