Redosled stavljanja namirnica na police frižidera

Mesto na koje stavljate hranu u frižider može značajno uticati na njeno trajanje.

Pravilo po kom se namirnice stavljaju na police frižidera je sledeće:

Gornja polica

Obično je gornja polica frižidera manje hladna od ostalih, tako da je rezervisana za hranu koju ne treba previše hladiti i koja je spremna za jelo.

Ovo može uključivati hranu kao što su delikatesno meso, deserti i sosovi. Takođe možete čuvati poslastice na gornjoj polici.

Srednja polica

Srednja polica frižidera je hladnija od gornje, ali ne toliko hladna kao donja polica, što ga čini idealnim mestom za skladištenje mlečnih proizvoda.

Ovde treba staviti sir, jogurt, puter, jaja i mleko.

Donja polica

Ovo je najhladniji deo frižidera i to ga čini idealnim mestom za čuvanje namirnica kao što su sirovo meso, živina i riba.

Fioke

Fioke u frižideru su dizajnirane da povećaju vlažnost i promene protok vazduha.

Time se stvaraju idealni uslovi za čuvanje voća i povrća, ali ove dve vrste namirnica treba držati odvojeno.

Vrata

Najtopliji deo frižidera su vrata. Ovde treba da skladištite konzervisanu hranu za koju je manje verovatno da će se pokvariti, piše The Sun.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!