Veličanstvena priredba na nebu i zemlji Granit 2023

Na Vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici danas će biti prikazane sve sposobnosti Vojske Srbije pod nazivom „Granit 2023“. Građani, kojima su kapije otvorene još od 9 sati uveliko pristižu na ovu veličanstvenu priredbu koja će biti održana, kako na nebu, tako i na zemlji.

Pored ministraVučevića, načelnika Generalštaba Vojske Srbije general Milana Mojsilovića i ostatka vojnog vrha, očekuje se prisustvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića, patrijarha Porfirija, premijerke Ane Brnabić i svih članova Vlade, zatim predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, premijera Mađarske Viktora Orbana i mnogo drugi gostiju.

Ministarka Miščević upravo je i dočekala Viktora Orbana na aerodromu.

Prikaz sposobnosti počinje intoniranjem himne i pozdravom ministra odbrane i potpredsednika Vlade Miloša Vučevića.

Na prikazu povodom Dana Vojske Srbije angažovano je više od 5.000 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, oko 2.300 sredstava naoružanja i vojne opreme i više od 60 vazduhoplova.

Biće prikazano najsavremenije naoružanje i vojna oprema Vojske Srbije, kao i deo sredstava iz razvoja preduzeća domaće odbrambene industrije. U letačkom delu programa nastupaju avioni „MiG-29“, „Orao“ i „Lasta“, i helikopteri „Mi-35“, „H-145M“ i „Mi-17“ sa gondolom sa mitraljezom.

Svi oni će imati priliku da uživaju u spektakularnoj priredbi i izložbi koju su pripremili pripadnici svih odreda i jedinica Vojske Srbije, a sve ono što će se videti tada prikazano je i danas na generalnoj probi u Batajnici.

Izložbu  čini i protivvazduhoplovni raketni sistemi „FK-3“ i „Pancir“, modernizovani raketni sistemi „Kub“, protivavionski samohodni artiljerijsko-raketni sistem PASARS, protivoklopni raketni sistemi „Kornet“, kao i samohodna top-haubica 155 mm NORA i modularni „Oganj“.

Deo postavke su i oklopna borbena vozila „Lazar-3“, „Miloš“ i „Hamer“, oklopni transporteri MRAP 6×6, tenkovi T-72MS, oklopno-izviđački automobili BRDM-2MS, besposadna vozila „Mali Miloš“, savremene bespilotne letelice najboljih karakteristika u svojoj klasi „CH-92“ i „Pegaz“, kao i savremena optoelektronska sredstva.

sim toga, posetioci će imati priliku da vide vertikalne manevre specijalnih jedinica, nalete vazduhoplovnog ešelona i defile pripadnika specijalnih jedinica opremljenih najsavremenijim naoružanjem i vojnom opremom.

Kapije vojnog aerodroma „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ biće otvorene u subotu za sve građane od 9 do 15 časova, a najatraktivniji deo programa počeće u 11 časova.

Ulazak na vojni aerodrom biće omogućen iz tri pravca – glavni ulaz na vojni aerodrom, ulaz u Vazduhoplovni zavod „Moma Stanojlović“, kao i ulaz na aerodrom iz pravca Nove Pazove.

Izmene saobraćaja

Tokom održavanja prikaza sposobnosti Vojske Srbije na aerodromu Batajnica, danas će, u periodu od 7 do 16 časova, doći do promena u radu linija javnog prevoza, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Kako smo ranije najavili, u potpunosti će biti obustavljen saobraćaj u Ulici pukovnika Milenka Pavlovića, na delu od raskrsnice sa ulicama Jovana Brankovića i Carice Jelene do raskrsnice sa ulicama Novosadskom i Drage Mihailović u Batajnici (osim za vozila privremene lokalne autobuske linije 706AM).

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!