ABA liga konačno u Subotici – Spartak poslednja Partizanova provera pred početak Evrolige

Košarkaši Spartaka i Partizana igraju večeras od 19.00 časova u Subotici utakmicu drugog kola regionalne ABA lige.

Regionalna ABA liga stiže večeras prvi put u Suboticu, a sa njom i košarkaši Partizana posle dužeg vremena.

Aktuelni šampion ABA 2 lige prvu utakmicu na svom parketu u najvišem rangu regionalne košarke odigraće protiv renovirane ekipe Željka Obradovića, kojoj će duel u Subotici poslužiti kao poslednja provera pred početak Evrolige i put u Vitoriju, gde je u sredu čeka Baskonija.

Partizan je sezonu u ABA ligi otvorio dominantnom partijom i ubedljivom pobedom nad čačanskim Borcem u punoj „Beogradskoj areni“, dok je Spartak u elitnom rangu debitovao porazom od Studentskog centra u Podgorici. Pokazali su Subotičani u četvrtak da nisu zalutali u ABA ligu i da imaju tim sa karakterom, ali su ih na kraju skupo koštale jeftine greške i promašaji.

Bio je to drugi poraz Spartaka od početka sezone, pošto je pokušao da izađe u Evropu i domogne se Fibine Lige šampiona, ali ga je u prvom kolu kvalifikacija zaustavio litvanski Juventus iz Utene.

Ambicioznim projektom na severu Bačke sa klupe diriguje Vladimir Jovanović, nekadašnji trener Partizana i dugogodišnji saradnik Duška Vujoševića, a u subotičkom timu su i dvojica bivših igrača crno-belih – iskusni plejmejker Nemanja Gordić i visoki centar Dušan Miletić.

Partizan i Spartak su poslednji međusobni duel odigrali prošle godine u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća, kada su crno-beli ubedljivo pobedili u niškom „Čairu“ rezultatom 91:69.

U Subotici se nisu sreli još od 3. maja 2017. i četvrtog kola Super lige Srbije, koja je tada još uvek ličila na pravu ligu. Zanimljivo, Subotičani su takmičenje te sezone završili na poslednjem mestu na tabeli sa samo jednom pobedom i 13 poraza, ali su u Dudovoj šumi dobrano namučili tim Aleksandra Džikića – bilo je 82:75 za Partizan.

ABA liga, drugo kolo:

Sreda:
Zadar – Igokea 76:79

Subota:
Crvena zvezda – Mornar 91:72
Budućnost – Split 97:75

Nedelja:
Mega – FMP 12.00
Cedevita Olimpija – Dubai 17.00
Spartak – Partizan 19.00

Ponedeljak:
Borac – Krka 19.00

Utorak:
Cibona – Studentski centar 19.00

 

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!