Vlada usvojila uredbu o utvrđivanju prostornog plana područja posebne namene „BIO4 Kampusa“

Vlada Republike Srbije usvojila je na sednici Uredbu o utvrđivanju Prostornog plana područja posebne namene „BIO4 Kampus“, Uredbu o utvrđivanju posebnih iznosa koji se plaćaju tokom „Dečje nedelje“, kao i Uredba o statutima ordena i medalja.

Prostorni plan biće dostupan javnosti i u elektronskom obliku preko Centralnog registra planskih dokumenata.

Na sednici je Vlada takođe donela Uredbu o utvrđivanju posebnih iznosa koji se plaćaju tokom „Dečje nedelje“ u 2024. godini, od 7. do 13. oktobra.

U tom periodu plaćaće se poseban iznos na svaku prodatu kartu u međumesnom i međunarodnom prevozu u železničkom, vodnom, vazdušnom i drumskom saobraćaju, na svaku prodatu ulaznicu za pozorište, bioskop i drugu kulturnu i sportsku priredbu za koju se naplaćuju ulaznice i na svaki prodat nosač zvuka sa snimljenim sadržajem.

„Dečja nedelja“ treba da bude podsticaj za sve institucije, organe, organizacije i pojedince da u okviru mogućnosti doprinesu poboljšanju položaja dece u društvu, a očekuje se da će biti ostvaren prihod od oko 10.000.000 dinara, navedeno je u saopštenju.

Na sednici je doneta i Uredba o statutima ordena i medalja kojom se preciziraju njihovi opis i dimenzije, što će imati efekta na potencijalne dobitnike odlikovanja kao najvišeg znaka priznanja za izuzetne zasluge i dela od značaja za državu, ali i na celokupno stanovništvo, koje će, tokom tih svečanosti, biti upoznato sa dobitnicima i razlozima za dobijanje odlikovanja.

Nacionalno priznanje Nikoli Rosiću

Članovi Vlade doneli su Rešenje o dodeli nacionalnog sportskog priznanja Nikoli Rosiću, osvajaču zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u odbojci, održanom u Beču, u Austriji 2011. godine, a na osnovu odluke kojom se sportistima, državljanima Srbije, koji kao reprezentativci osvoje medalju na Olimpijskim igrama, Paraolimpijskim igrama, Šahovskoj olimpijadi, svetskim i evropskim prvenstvima u olimpijskim i paraolimpijskim sportskim disciplinama, ili su bili, odnosno budu nosioci svetskog rekorda u olimpijskim i paraolimpijskim sportskim disciplinama ili postanu finalisti Dejvis kupa ili Fed kupa Međunarodne teniske federacije dodeljuje nacionalno sportsko priznanje u vidu doživotnog mesečnog novčanog primanja nakon navršenih 40 godina života.

Na sednici je doneta odluka da se uspostavi saradnja između Gradske opštine Sopot, Grad Beograd, Republika Srbija i Opštine Herceg Novi, Crna Gora i to u oblasti kulture, nauke, obrazovanja, sporta, unapređenja rada lokalne samouprave, ekonomije, turizma, zaštite životne sredine, privrede i drugim oblastima od obostranog interesa.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!