Adriana Vilagoš nominovana za „Zvezdu u usponu“

Srpska atletičarka Adriana Vilagoš nominovana je za prestižnu nagradu „Zvezda u usponu“, koju dodeljuje Evropska atletika za 2024. godinu.

Nagrada „Zvezda u usponu“ dodeljuje se mladim sportistkinjama koje su ostavile značajan trag na evropskoj i svetskoj sceni u protekloj sezoni.

„Adriana Vilagoš, koja se takmiči u bacanju koplja, svojim izvanrednim rezultatima i doslednim nastupima u juniorskim i seniorskim kategorijama postala je jedna od najperspektivnijih atletičarki Evrope. Njeni uspesi na međunarodnim takmičenjima, uključujući osvajanje medalja i obaranje ličnih i nacionalnih rekorda, doprineli su ovoj nominaciji“, navedeno je u saopštenju Srpskog atletskog saveza.

Vilagoš je ove godine osvojila srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu, pobednica je Kupa Evrope, a trenutno je druga na evropskoj listi sa daljinom od 65,64 metara.

To je i novi državni rekord koji je Vilagoš postavila početkom septembra na memorijalu „Boris Hanžeković“ u Zagrebu.

Glasanje za „Zvezde u usponu“ otvoreno je za javnost, a pobednice će biti proglašene na svečanosti Evropske atletike 26. oktobra u okviru Evropskog kongresa koji se održava u Skoplju.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!