Glumac Voja Brajović otvara prvi pozorišni festival u Čačku

„Pronađi se u pozorištu“ slogan je novoosnovanog pozorišnog festival mladih amaterskih i profesionalnih autora „MAPA032“ koji će biti održan od 23. do 29. septembra u Čačku.

Otvoriće ga dramski umetnik Vojislav Voja Brajović. Pre zvaničnog otvaranja,  atmosferu pozorišne magije pokrenuće Kralj Čačka uz čije stihove će biti otkriven prvi rad polaznika i mentora likovne radionice festivala-montažni mural „Mapiranje Čačka” koji će tokom čitavog dana nastajati na gradskom trgu.

Čačanska publika uživaće tokom festivalskih dana u nagrađivanim  predstavama brojnih  teatara kao što je „Ko je ubio Dženis Džoplin“ novosadskog Srpskog narodnog pozorišta, „Uspavanka za Aleksiju Rajčić“ Narodnog pozorišta Beograd, „Ljubinko i Desanka“ Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ iz Zrenjanina, „Upotreba čoveka“, u koprodukciji JU „Grad teatra” Budva, Novog tvrđava teatra, Novosadskog pozorišta/ Újvidéki Színház  i East West centra iz Sarajeva, kao i „Tri zime“ pozorišta „Promena“, „Ko igra Sonju Savić?“ Gradskog pozorišta Čačak.

O najboljoj predstavi na festivalu, odlučivaće žiri koji će činiti glumci Radoje Čupić i Isidora Minić, kao i dramaturg Petar Mihajlović.

U Amaterskoj selekciji su predstave „Lilika“ Dramskog studija Gimnazije „Stojan Ljubić“ iz Lebana, „Buđenje proleća – dečija tragedija“ Teatra mladih Mišolovka, „Posebni“ Gimnazije „Laza Kostić“ iz Novog Sada, „Ideniteti“ Art sobe iz Zenice i „Paklena pomorandža“ Kulturociklina KCK iz Kruševca. Prateći program će obuhvatiti dva ostvarenja u produkciji Kulturnog centra Čačak: „Slučaj porodice zeko“ i „Sakati Bili sa Inišmana“. Festival će, uz Kulturni centar  Čačak, biti organizovan u saradnji sa Pozorišno-umetničkom laboratorijom Pult iz Novog Sada.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!