Odr­ža­ni tra­di­ci­o­nal­ni Dani bureka

Kraj av­gu­sta u Ni­šu obe­le­ži­la je tra­di­ci­o­nal­na ma­ni­fe­sta­ci­ja „Da­ni bu­re­ka”. Na njoj su pe­ka­ri na im­pro­vi­zo­va­nim štan­do­vi­ma de­mon­stri­ra­li pri­pre­ma­nje, ali i omo­gu­ći­li broj­nim po­se­ti­o­ci­ma da pro­ba­ju do­ma­ći spe­ci­ja­li­tet ko­ji se du­že od pet ve­ko­va tra­di­ci­o­nal­no je­de za do­ru­čak.

Uz po­zna­te uku­se bu­re­ka ko­ji je sva­ko­dnev­no na ni­škoj tr­pe­zi, sa si­rom, me­som, pe­čur­ka­ma i spa­na­ćem, po­se­ti­o­ci su pret­hod­nih da­na mo­gli pro­ba­ju i bu­rek sa sla­ni­nom, ku­le­nom, kaj­ma­kom i šun­kom, čvar­ci­ma, pi­ca i slat­ki bu­rek s ja­bu­ka­ma, ja­go­da­ma, ma­li­na­ma, kao i dru­ge spe­ci­ja­li­te­te. Ka­ko je za naš list re­kao pred­sed­nik Uni­je pe­ka­ra Ni­ša Bra­ti­slav Vu­ka­di­no­vić, tro­dnev­nu ma­ni­fe­sta­ci­ju ovog le­ta je po­se­ti­lo vi­še od 25.000 Ni­šli­ja i nji­ho­vih go­sti­ju.

Ma­ni­fe­sta­ci­ja sa skrom­nim bu­dže­tom i pod po­kro­vi­telj­stvom gra­da obez­be­di­la je za sva­kog pe­ka­ra ko­ji je uče­stvo­vao na „Da­ni­ma bu­re­ka” po 500 ki­lo­gra­ma bra­šna za pri­pre­mu spe­ci­ja­li­te­ta i po­sla­sti­ca. Jer, na­me­ra or­ga­ni­za­to­ra, re­kao nam je Vu­ka­di­no­vić, bi­la je i da se na­sta­vi s tra­di­ci­o­nal­nom ma­ni­fe­sta­ci­jom, ali i da se pred­stav­ni­ci mla­dih ge­ne­ra­ci­ja­ma ani­mi­ra­ju za ba­vlje­nje pe­kar­skim za­na­tom, jer je bu­rek-maj­sto­re sve te­že na­ći, iako je po­sao ve­o­ma do­bro pla­ćen.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!