I danas moguće nepogode, a ovako je juče bilo u Beogradu, Kragujevcu i Novom Pazaru (VIDEO)

U olujnom nevremenu, praćenom jakom kišom i vetrom, koje je juče oko 13 časova pogodilo Kragujevac, lakše je povređena ženska osoba kada ju je ogrebao deo krovne konstrukcije. Novi Pazar zahvatilo jako nevreme, vetar obarao stabla u centru grada. Vetar u Beogradu obarao stabla, oštećeni automobili.

Jedna osoba je nastradala, a druga je povređena tokom popodneva, u nevremenu, kod podjastrebačkog sela Bresnice, kada je u traktor, na kome su oni bili, udario grom, usled čega je došlo do njegovog prevrtanja.

I. P. (1955) kolima prokupačke Hitne pomoći prevezen je na urgentno odeljenje Bolnice u Prokuplje, gde je u toku dijagnostika.

U Kragujevcu je lakše povređena ženska osoba kada ju je ogrebao deo krovne konstrukcije koji je pao sa tržnice u naselju Erdoglija, potvrđeno je RTS-u u kragujevačkom Zavodu za urgentnu medicinu.

Snažan vetar je sa pojedinih zgrada odneo delove krovova, oborio je nekoliko bandera i stabala u gradu i okolini. Sa četiri zgrade otpali su i delovi krovova.

Pripadnici Uprave za vanredne situacije, vatrogasci-spasioci sa ekipama javnih komunalnih preduzeća uveliko rade na otklanjanju štete u svim delovima grada.

„Ekipe spasilačkih brigada vatrogasaca zajedno sa Javnim komunalnim preduzećem ‘Šumadija’ rade na raščišćavanju štete“, rekao je načelnik Uprave za vanredne situacije Zoran Kočović, prenosi RTS.

Kiša je rashladila i usijali beogradski asfalt. Na trenutke, uz kišu u pojedinim delovima grada bilo je i jakog vetra.

Najkritičnije je bilo u Mirijevu, Malom Mokrom Lugu i Kaluđerici, gde je bilo problema u saobraćaju zbog veće količine kiše koja je poplavila ulice.

Snažan vetar je izvalio nekoliko stabala, a neka od njih su pala po automobilima.

Jako nevreme praćeno pljuskovima i olujnim vetrom, kratkotrajno i gradom, zahvatilo je u poslepodnevnim satima Novi Pazar i okolinu.

Vetar je obarao stabla, a oborena stabla nanela su određenu štetu ugostiteljskim objektima u centru tog grada.

Kiša je padala izuzetno intenzivno, izazivajući poplave na šetalištima i ulicama koje su se pretvorile u bujice vode. Kišna kanalizacija nije mogla da izdrži tako veliku količinu padavina, što je dodatno pogoršalo situaciju i prouzrokovalo zastoje u saobraćaju.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!