ODRŽANA SEDNICA SKUPŠTINE FUDBALSKOG SAVEZA SRBIJE: Godina ponosa i velikih rezultata

Tri ključna razloga za radost: Srbija se kvalifikovala na prvenstvo Evrope, bićemo domaćini HET-TRIK komiteta, a naredni Kongres Uefa biće održan u Beogradu 2025. godine. – Usvojena nova stretegija fudbala „Možemo bolje” za period 2024-2028.

Sadašnja fudbalska vlada, uz svesrdnu pomoć države koja ogromnim sredstvima pomaže nove infrastrukturne projekte, izgradnju modernih  stadiona, užurbano pokušava da promeni sliku o našem najpopularnijem sportu. Taj proces za sada ide u dobrom pravcu, mada ima i onih koji misle drugačije. Međutim, jasno je, da niko ne može da ospori činjenicu da Fudbalski savez Srbije, na čijem je čelu Dragan Džajić, u ovih godinu dana od poslednje sednice uradio mnogo više nego druge vlade. Zbog toga su juče u Staroj Pazovi istaknuta tri ključna razloga za zadovoljstvo: Prvo, A reprezentacija se plasirala na prvenstvo Evrope posle skoro četvrt veka. Drugo, ove godine Srbija će biti domaćini HET–TRIK komiteta i treće, Beograd će iduće godine biti domaćini Kongresa Uefa, gde će nam u goste doći evropska elita.

Juče je u Sportskom centru u Staroj Pazovi održana sednica Skupštine Fudbalskog saveza Srbije. Na skupu, kojem su prisustvovali najvažniji ljudi na čelu sa Draganom Džajićem, istaknuto je da je ovo bila godina ponosa, velikih rezultata i priznanja.

– Svakako da je povratak naše reprezentacije na mapu najboljih selekcija Evrope posle skoro četvrt veka, uspeh koji smo svi zajedno dugo čekali. Zahvaljujući ulaganju države otvoreni su novi stadioni u Leskovcu, Zaječaru i Loznici gde je nedavno održano finale Kupa Srbije u fudbalu – kazao je predsednik Džajić.

Takođe, na Skupštini  je naglašeno da će uskoro i drugi centri, poput Niša, Kragujevca, Novog Sada i Beograda, gde je nedavno počela izgradnja nacionalnog stadiona, dobiti lepe fudbalske objekte – pojedini će biti potpuno renovirani po evropskim standardima a biće izgrađeni i potpuno novi stadioni.

Takođe, na veliko zadovoljstvo je istaknuta saradnja između FSS i Uefe, koja iz godine u godinu raste na obostrano zadovoljstvo. Srbija će biti domaćin HET-TRIK komiteta, a 2025. godine biće održan Kongres Uefa u Beogradu.

Sednicu u Staroj Pazovi otvorio je predsednik Dragan Džajić koji je konstatovao da je od 81 delegata u sali prisutno 63 fudbalska poslenika. Pred početak radne sednice Luka Nikola, predstavnik Uefe, rekao je:

– Čestitam predsedniku Džajiću i generalnom sekretaru Šurbatoviću, kao i selektoru i igračima na uspesima koje je ostvarila Srbija. Uefa ove godine slavi 70. rođendan. Srbija je igrala i i nastavlja da igra izuzetnu ulogu na ovom zajedničkom putu. Za manje od tri nedelje oči Evrope biće usmerene ka Nemačkoj. Čestitam vašoj reprezentaciji na plasmanu na Evro. Na kraju bih istakao da je solidarnost ključni stub evropske fudbalske piramide.

Delegati Skupštine su nakon usvojenog dnevnog reda usvojili i zapisnik sa prethodne sednice. Usvojena je i nova fudbalska strategija za period 2024–2028, koja nosi naziv „Možemo bolje”. Generalni sekretar Saveza Šurbatović je predstavio detaljan izveštaj o radu, kao i finansijskom poslovanju, koji je jednoglasno usvojen. Pre početka sednice delegati nisu usvojili dopunu dnevnog reda –predlog Mirka Poledice, predsednika Sindikata profesionalnih fudbalera, da se razgovara o neregularnostima u domaćem šampionatu. Za ovaj predlog jedino su glasali Mirko Poledica, Nemanja Vidić i Dragoljub Vukadinović, idejni tvorac Metalca iz Gornjeg Milanovca, koji se posle mnogo godina seli u Treću ligu.

Sa Stojkovićem u Nemačku

Delegati Skupštine FSS jednoglasno su ocenili da je u interesu srpskog fudbala da se sa Draganom Stojkovićem produži saradnja do 2026. godine. To se juče i obistinilo pa će tako Piksi povesti igrače u Nemačku i bez obzira na ishod na predstojećem šampionatu nastaviće rad u našem A timu do Mundijala u Americi.

– Produžetak saradnje u skladu je sa željama i ambicijama Fudbalskog saveza Srbije – kaže se u saopštenju.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!